Hund i Fokus' historie:

I 2001 solgte jeg leiligheten min i Oslo og sa opp stillingen som kontormedarbeider på et arkitektkontor for å dra til Sverige og utdanne meg ved Hundens Hus i Stockholm. Jeg tok et ettårig Hundekuratorstudie i atferd på hund. I dag kaller de samme utdannelse for Hundepsykolog. Jeg foretrekker å kalle meg atferdskonsulent på hund. Samme sted tok jeg også instruktørutdannelse i hverdagslydighet, klikkertrening, kantarellsøk og personspor.

Hund i Fokus ble startet høsten 2001. Fra 2002 holdt jeg mine første kurs og konsultasjoner. Den første tiden ble skolen drevet på deltid med 1 - 3 kurs i uken. Samtidig utdannet jeg meg videre innen hund samt jobbet ca. 50% utenom for å tjene til livets opphold. Fra mars 2004 var Hund i Fokus vært en heltidsjobb, og fra 2005 jobbet jeg fra Fiskum i Øvre Eiker.

I 2020 laget jeg Hund i Fokus' medlemsportal som har webinarer, onlinekurs, tips og råd, gode rabattavtaler med mange tilbydere, med mer. 

Høsten 2022 begynte jeg som Hundelivslærer på Hardanger Folkehøgskole. Hund i Fokus  fortsetter, men nå mest online.

Jeg fortsetter ennå å videreutdanne meg i hundefaget, da man aldri blir utlært! Min hundefaglige CV.

Alle kurs og privattreninger baseres på positiv forsterkning. Det skal være morsomt og lærerikt for både hund og fører. 

Utstyr som strupebånd, seler som påfører hunden smerte når den trekker, sitronhalsbånd o.l. skal ALDRI brukes på kurs og konsultasjoner!

Metoder som baserer seg på fysisk (eller psykisk) avstraffelse/korrigering av hunden benyttes ikke!